Over ons

Home > Over ons > Actua
06

28 februari 2014 bezocht Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, onze werkplaats. Hier een kort verslag:

Een dag van werkbezoeken aan Merksem, werd afgerond met een bezoek aan de Beschermde Werkplaats Werminval vzw.

Na een korte ontvangst door de voorzitter van onze vzw, mevr. Verhoeven, en een woordje uitleg over onze socio–economische uitdaging, werd de Bisschop rondgeleid door de werkplaats, vooral om een ontmoeting te hebben met onze mensen.

Het werd een boeiende, maar tevens leerrijke rondgang voor onze bisschop, die echte interesse toonde voor ons werk, en geregeld halt hield bij één van onze operatoren voor een woordje uitleg.

In de nabespreking met de leden van de Raad van Bestuur en de directie, ontdekten we een man, die geïnspireerd door zijn geloof, ten dienste staat van mensen, maar evenmin de politieke en maatschappelijke problemen rond mensen niet uit de weg gaat. Hij merkte gedrevenheid bij het personeel, aandacht voor de mens die er werkt, rekening houdende met ons missie en visie. Hij weet wat er leeft en beweegt in onze sector, pleit voor meer samenwerking, en is een aandachtig luisteraar die gevat en humoristisch uit de hoek kan komen.

Het was hartverwarmende ontmoeting voor ons bedrijf. De bisschop is een gewone mens, die liefst gewoon behandeld wordt, en weet wat er leeft in een gemeenschap van mensen.

Actions: E-mail |